Płatki jaglane - 500g (K146)
Opis
Płatki jaglane uzyskuje się z prosa, jednego z najdłużej uprawianych zbóż. Są dość chrupiące bez wyraźnego posmaku. To doskonała propozycja na codzienne śniadanie.
Kraj pochodzenia: Polska
Właściwości: Są bogatym źródłem żelaza, magnezu, potasu, manganu, cynku oraz licznych witamin z grupy B. Zawierają również kwas krzemowy.
Wartość odżywcza |
w 100g |
%RWS w 100g |
Wartość energetyczna |
Kj1568/370kcal |
19 |
Tłuszcz |
3,3 g |
5 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6 g |
3 |
Węglowodany |
71,8 g |
28 |
w tym cukry |
0,6 g |
1 |
Białko |
12,3 g |
25 |
Sól |
<0,01 g |
0 |
Błonnik |
2 g |
|
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI GLUTENU.
Idealnie nadaje się do:
- jogurtu,
- musli,
- z owocami,
- zimnego mleka,
- kefiru,
- zup
Znakomite z jabłkiem tartym i cynamonem.
Ze względu na swoje walory zalecane do spożycia dzieciom (od 6 mies.) i młodzieży.
Sposób przygotowania:
Zagotować 500ml wody lub mleka, wsypać ok. 60g płatków, gotować na wolnym ogniu ok. 5 min. od czasu do czasu mieszając.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.