Otręby żytnie "KŁOS-POL" - 500g (K10)
Opis
Otręby żytnie powstają z przemiału żyta, które staramy się kupować głównie od mniejszych rolników z lokalnego rynku. Są one smaczne i zdrowe, zawierają w swoim składzie dużą zawartość błonnika, dzięki czemu nasz układ pokarmowy działa prawidłowo i nie mamy problemów z zaparciami. Jest składnikiem zdrowej diety, dzięki któremu możemy się pozbyć zbędnych kilogramów - otręby te dają uczucie sytości na długi czas.
WAŻNE: Optymalna ilość spożywanych otrąb to 2-3 łyżki dziennie. Taka ilość dostarcza nam 1/3 dziennego zapotrzebowania na błonnik. Ponadto warto zaznaczyć, że 1 łyżka otrąb żytnich to ok 6-8 g czyli ok. 20 kcal.
Zastosowanie:
- dodatek do jogurtów, mleka;
- dodatek do soków owocowych i bakali;
- dodatek do owoców świeżych jak i suszonych;
- do wypieku domowego pieczywa;
- jako zasypka;
- rzadziej stosowana jako panierka itp.
SKŁAD: Otręby żytnie w swoim składzie zawierają dużą zawartość błonnika, węglowodanów, białka, witamin z gr. B, A, składników mineralnych tj. wapń, chrom, żelazo, fosfor, magnez, cynk.
Wartość odżywcza |
w 100g |
%RWS w 100g |
Wartość energetyczna |
Kj1168/281kcal |
14 |
Tłuszcz |
4,3 g |
6 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6 g |
3 |
Węglowodany |
26 g |
10 |
w tym cukry |
3 g |
3 |
Białko |
15 g |
30 |
Sól |
<0,002 g |
0 |
Błonnik |
39 g |
|
Ps. Nasze otręby są w pełni naturalne !!!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.