Miód lipowy nektarowy 400g (K137)
Opis
Miód lipowy – zyskanie czystego miodu w naturalnych warunkach jest dość trudne. Wszystko to za sprawą faktu, iż lipa jest drzewem stosunkowo rzadko spotykanym w naszym kraju. Ponadto drzewa te najczęściej rosną przy drogach, czy też parkach. Bardzo trudno jest odnaleźć większe skupisko takich drzew, szczególnie takich rosnących w sprzyjających warunkach, czyli z dala od spalin samochodów. Tym bardziej miód lipowy jest bardzo cenny. Jego unikatowość oraz niesamowite właściwości wynikają z nektaru lipy. O jakości miodu lipowego decyduje kilka ważnych czynników. Bardzo ważne jest, aby pszczoły miały dostęp do niezanieczyszczonych kwiatów lipy, bo wtedy nektar jest najlepszej jakości. Miód lipowy cechuje się jasną barwa, charakterystycznym zapachem przypominającym zapach kwiatu lipy oraz smakiem lekko ostrym.
Należy pamiętać, aby nie dodawać go zaraz po zalaniu herbaty wrzątkiem ale po chwili, kiedy temperatura płynu nieco się zmniejszy. Dodawanie miodu do ciepłej herbaty jest najpopularniejszym sposobem aplikacji tego produktu aczkolwiek może być również dobrze spożywany na kanapce lub razem z musli lub mlekiem. Ciepły napój z miodem wspaniale działa na osoby przeziębione rozgrzewając je.
Chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Przechowywać w temperaturze do 18C.
Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem i nie zmienia jego właściwości.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.