Mąka sojowa pełnotłusta bez GMO 1KG (K326)
Opis
Mąka sojowa zasługuje na uwagę ze względu na szerokie zastosowanie.
Z soi wytwarza się mąkę sojową zawierającą 50% białka i 5% błonnika. Ma ona wyższy poziom białka, tiaminy, ryboflawiny, fosforu, wapnia oraz żelaza od mąki pszennej. Nie zawiera glutenu. Posiada wiele zastosowań np. do zagęszczania sosów, zapobiega czerstwieniu wypieków oraz zmniejsza wchłanianie oleju podczas smażenia
Charakteryzuje się orzechowo-migdałowym smakiem
Mąka sojowa może również służyć w diecie wegańskiej jako substytut jajek -
po połączeniu z wodą wykazuje duże właściwości wiążące.
Cecha ta została doceniona i wykorzystana przez wędkarzy, w połączeniu z proszkiem jajowym i aromatem, znakomicie sprawdza się przy produkcji kulek proteinowych.
Kraj pochodzenia: Argentyna
Surowiec jest niemodyfikowany genetycznie.
Wartość odżywcza |
w 100g |
%RWS w 100g |
Wartość energetyczna |
Kj1774/424kcal |
21 |
Tłuszcz |
23,5 g |
34 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,27 g |
16 |
Węglowodany |
20,1 g |
8 |
w tym cukry |
3,1 g |
3 |
Białko |
45 g |
90 |
Sól |
<0,01 g |
0 |
Błonnik |
11,9 g |
|
Kraj pochodzenia: ARGENTYNA
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.