Mąka pszenna typ 500 "KŁOS-POL" - 1 kg (K7)
Opis
Mąka pszenna wytwarzana jest podczas przemiału pszenicy. Najczęściej w naszych domach goszczą takie typy mąki pszennej jak: typ 500, typ 750, które posiadają jasny, kremowy kolor ( im niższy typ mąki tym jest ona jaśniejsza, związane jest to z wyciągiem mąki z bielma). Mąka ta zawiera w swoim składzie gluten, który wpływa na dobre wyrastanie ciasta i jego elastyczność. Nasza mąka jest w pełni naturalna bez dodatków i polepszaczy.
Idealna do:
- wypieku domowego chleba pszennego jak i mieszanego, razowego;
- ciast, ciasteczek;
- makaronu;
- płatków;
- zagęszczania sosów i zup;
- zasmażki itp.
Kraj pochodzenia: POLSKA
SKŁAD: Mąka pszenna jest bogata w aminokwasy, składniki mineralne (tj. potas, wapń, fosfor, magnez, cynk, miedż, mangan), witaminy ( E, B1, B2, niacyna, kwas foliowy), białko, gluten, węglowodany oraz błonnik.
ZAWIERA GLUTEN.
Wartość odżywcza |
w 100g |
%RWS w 100g |
Wartość energetyczna |
1435kJ/343kcal |
17 |
Tłuszcz |
1,2 g |
2 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,31 g |
2 |
Węglowodany |
70 g |
27 |
w tym cukry |
0,2 g |
0 |
Białko |
10,1 g |
20 |
Sól |
<0,01 g |
0 |
Błonnik |
2,3 g |
|
Mąka pszenna jest uniwersalnym składnikiem, możliwości jego zastosowania są bardzo szerokie. Wystarczy wyobraźnia i chęć działania ;)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.