Mąka pszenna typ 500 - 25kg (K7)
Opis
Mąka pszenna wytwarzana jest podczas przemiału pszenicy. Najczęściej w naszych domach goszczą takie typy mąki pszennej jak: typ 500, typ 750, które posiadają jasny, kremowy kolor ( im niższy typ mąki tym jest ona jaśniejsza, związane jest to z wyciągiem mąki z bielma). Mąka ta zawiera w swoim składzie gluten, który wpływa na dobre wyrastanie ciasta i jego elastyczność. Nasza mąka jest w pełni naturalna bez dodatków i polepszaczy.
Idealna do:
- wypieku domowego chleba pszennego jak i mieszanego, razowego;
- ciast, ciasteczek;
- makaronu;
- płatków;
- zagęszczania sosów i zup;
- zasmażki itp.
Kraj pochodzenia: POLSKA
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.