Mąka orkiszowa typ 1850 "KŁOS-POL" - 5kg (K433)
Opis
Mąka orkiszowa jest produktem stosunkowo rzadkim. Powstaje ona z przemiału pszenicy w odmianie orkisz, której uprawa nie jest zbyt wymagająca. Orkisz został wyparty przez uprawę pszenicy pospolitej.
Mąka ta wykorzystywana jest do:
- ciast na pizzę;
- ciast, ciasteczek;
- chlebów, bułek;
- kleików itp.
Kraj pochodzenia: POLSKA
SKŁAD: Mąka orkiszowa w swoim składzie zawiera wiele aminokwasów, witamin (tj. fosfor, wapń, magnez, potas, sód, żelazo), węglowodanów, błonnika, białka i gluten.
ZAWIERA GLUTEN.
Wartość odżywcza |
w 100g |
%RWS w 100g |
Wartość energetyczna |
1302kJ/311kcal |
16 |
Tłuszcz |
2,1 g |
3 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,5 g |
3 |
Węglowodany |
71,2 g |
27 |
w tym cukry |
3 g |
3 |
Białko |
11,5 g |
23 |
Sól |
<0,001 g |
0 |
Błonnik |
|
|
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.