Mąka gryczana biała 25kg (K242)
Opis
Mąka gryczana jest wartościowym, bezglutenowym produktem, który uzyskiwany jest za pomocą mielenia kaszy gryczanej białej.
Mąka ta posiada jasną barwę oraz lekki zbożowy zapach – uznawana jest za wartościowy składnik w codziennej diecie.
Kraj pochodzenia: POLSKA
ZAWARTOŚĆ:
Mąka ta zawiera dużo białka, skrobi, węglowodanów i błonnika. Ponadto bogata jest w aminokwasy, składniki mineralne (potas, fosfor, magnez, żelazo, wapń, cynk, mangan, sód), witaminy (E, z gr. B, kwas foliowy).
MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI GLUTENU.
1 łyżka mąki – ok. 10g
Wartość odżywcza |
w 100g |
%RWS w 100g |
Wartość energetyczna |
1623kJ/384kcal |
19 |
Tłuszcz |
3,1 g |
4 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,7 g |
4 |
Węglowodany |
71 g |
27 |
w tym cukry |
2,6 g |
3 |
Białko |
13 g |
26 |
Sól |
0,03 g |
1 |
ZASTOSOWANIE:
Mąka gryczana z powodzeniem może być wykorzystywana do:
- ciast, ciasteczek, babeczek
- wypieku domowego chleba, bułeczek
- pizzy
- rosyjskich blinów (drożdżowe naleśniki)
- klusek
- pierogów
- makaronów
- naleśników
Mąka ta sprawia, że przygotowane z niej dania mają charakterystyczny smak i aromat.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.