Kasza jaglana ''KŁOS-POL'' bez GMO - 1kg (K22)
Opis
Kasza jaglana - królowa wszystkich kasz !!!
Kasza jaglana powstaje z łuskanego ziarna prosa. Nie zawiera GLUTENU - bez obaw mogą ją spożywać dzieci, osoby będące na diecie bezglutenowej i lekkostrawnej. Ma żółty kolor i posiada przyjemny, delikatny smak. Ponadto kasza posiada bardzo dużą zawartość skrobi, ok. 65%. Kasza ta jest:
- zdrowa;
- smaczna;
- łatwo przyswajalna;
- odżywcza;
- dobrze się ją przygotowywuje;
SKŁAD: W swoim składzie zawiera dużą zawartość węglowodanów, białka, witamin z grupy B, lecytynę, krzemionkę, błonnik, tłuszcz, składniki mineralne tj. magnez, wapń, potas, fosfor, żelazo.
MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI GLUTENU.
NIE ZAWIERA GMO
Wartość odżywcza |
w 100g |
%RWS w 100g |
Wartość energetyczna |
1449kJ/346kcal |
17 |
Tłuszcz |
2,9 g |
4 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6 g |
3 |
Węglowodany |
71,6 g |
28 |
w tym cukry |
0,1 g |
0 |
Białko |
10,5 g |
21 |
Sól |
<0,01 g |
0 |
Błonnik |
3,2 g |
|
ZASTOSOWANIE: Kasza jaglana idealnie nadaje się jako dodatek do mięs, zapiekanek, zup, zup mlecznych, kleików, pierogów, . Można także przygotować ją na słodko z owocami, bakaliami, cynamonem itp. Świetnie zastępuje ziemniaki i ryż.
PRZYGOTOWANIE: Kaszę jaglaną gotuje się w wodzie lub z dodatkiem mleka (pół na pół) lub na samym mleku. Proporcje: 1 szkl. kaszy na 2,5 szkl. wody, mleka. Najpierw należy kaszę dokładnie wypłukać. Najlepiej i najszybciej jest to zrobić pod bieżącą wodą na sicie. Następnie wsypujemy kaszę do gotującej się wody/mleka, można dodać łyżkę masła dla wzbogacenia smaku. Gotujemy ok. 20 min pod przykryciem, nie mieszamy, kasza sama utworzy sobie kanaliki, przez które będzie "uciekać" para.
PRZECHOWYWANIE: Suche, przewiewne, ciemne miejsce, w temperaturze otoczenia.
Kraj pochodzenia POLSKA
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.