Herbata czerwona liściasta Pu-Erh 100g (K266)
Opis
HERBATA CZERWONA LIŚCIASTA YNAN PU-ERH
Liście czerwonej herbaty zaraz po zbiorach poddawane są krótkiemu procesowi fermentacji, który nie niszcząc liści barwi ich krawędzie na czerwonawy kolor. Fermentacja ta sprawia, że napar z suszu czerwonej herbaty ma ziemisto-korzenny smak i aromat.
Herbaty czerwone są charakterystyczne dla Chin i Tajwanu – to stamtąd pochodzi większość światowej produkcji.
Na szczególną uwagę wśród herbat czerwonych zasługuje tak zwany „zabójca tłuszczu”. Pu-Erh, herbata, bez której mało kto potrafi sobie wyobrazić dietę odchudzającą w trakcie procesu produkcji nabiera wielu właściwości przyśpieszających nasz metabolizm, a co za tym idzie zwiększa spalanie tłuszczów.
Parzenie czerwonej herbaty:
Aby zaparzony napar zachował najlepsze wartości smakowe, swój unikalny aromat i właściwości lecznicze herbatę należy zaparzyć w porcelanowym czajniku w miękkiej wodzie pozbawionej soli wapnia i magnezu przez 3 do 7 minut, a następnie przelać do małych porcelanowych filiżanek.
Otrzymany w ten sposób napar nie będzie miał gorzkiego posmaku, a smak i aromat staną się znacznie bardziej zmysłowe.
Kraj pochodzenia: Chiny
Składniki: suszone liście czerwonej herbaty
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.