Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z jagodami goji 500g (K515)
Opis
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z jagodami goji 500g
Bezglutenowa mieszanka do wypieku pozwala łatwo i szybko przygotować domowy chleb z jagodami goji. Mieszanka zawiera dwa rodzaje mąki: owsianą bezglutenową oraz mąkę teff, które są źródłem tak cennego błonnika.
Produkt odpowiedni dla Wegan.
Składniki:
Mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 402 kcal / 1 678 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 18,1 g |
- kwasy nasycone | 2,2 g |
Węglowodany, w tym: | 37,7 g |
- cukry | 4,56 g |
Błonnik | 17,2 g |
Białko | 13,5 g |
Sól | 1,58 g |
Kraj producenta:
Polska
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.