Bazylia 40g (K145)
Opis
Bazylia to roślina jednoroczna z rodziny jasnotowatych, która pochodzi z Azji Południowej, Środkowego Wschodu i Afryki. Dziś uprawia się ją niemalże na całym świecie w 150 odmianach. Bazylia jest jednym z najpopularniejszych ziół używanych w kuchni. Swoim wyjątkowym aromatem podkreśla zapach i smak potraw.
W Polsce najbardziej są znane: bazylia pospolita, bazylia czerwona, bazylia grecka, bazylia cynamonowa, bazylia cytrynowa.
Kraj pochodzenia: EGIPT
Idealnie nadaje się do: makaronów, sosów, pesto, pizzy, sałatek, zup, mięs
Bazylię najlepiej dodawać do potraw pod koniec gotowania lub smażenia, gdyż wysoka temperatura niszczy jej smak.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.