Amarantus ziarno 500g (K117)
Opis
Amarantus (polska nazwa: szarłat) obejmuje ponad 60 gatunków, w tym rośliny ozdobne. Zaliczany jest do pseudo-zbóż. Występuje na wszystkich kontynentach. W Ameryce uprawiany jest od trzech tysięcy lat. Był jedną z głównych upraw w imperium Inków, Majów i Azteków.
Kraj pochodzenia: INDIE
Idealnie nadaje się do:
- gulaszów,
- jako zamiennik kaszy, ziemniaków, ryżu,
- domieszka do mięs (kotletów mielonych, pulpetów),
- domieszka do klusek lub placków ziemniaczanych,
- dodatek do pieczywa,
- gołąbków,
- jogurtów, musli,
- zamiast płatków śniadaniowych
Przed gotowaniem, nasiona amarantusa należy dokładnie opłukać.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.