Sól peklująca - PEKLOSÓL 1kg (K1184)
Opis
Produkt wyłącznie do peklowania mięsa.
Dzięki zastosowaniu technologi otoczkowania kryształków peklosoli zmniejszono utlenianie się z niej azotynu sodu.
Otoczkowanie przedłuża okres przechowywania peklosoli oraz zapewnia równomierną zawartość azotynu sodu podczas przechowywania.
Skład: NaCl, azotyn sodu (0,5-0,6%). Śladowe ilości: sacharoza, syrop skrobiowy suchy, glukoza, antyzbrylacz E535 (max 20mg/kg).
Zalecana dawka do peklowania to:
-peklowanie na sucho:2,0-2,30 kg/100kg mięsa
-peklowanie na mokro:0,85-1kg/10 litrów wody
Kraj pochodzenia: Czechy
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.