Słonecznik łuskany ''KŁOS-POL'' - 500g (K28)
Opis
Słonecznik łuskany jest bardzo dobrym źródłem witamin i składników mineralnych dzięki czemu został okrzyknięty jednym z najzdrowszych produktów naturalnych - zaraz obok dyni. Jedno ziarno słonecznika zawiera od 25%-40% tłuszczu - w zależności od odmiany słonecznika. Jest wskazany zarówno dla kobiet, mężczyzn jak i dzieci. Dzięki zawartości błonnika uczucie sytości jest dłużej odczuwalne. Należy jednak pamiętać, aby nie przesadzać z ilością spożywania słonecznika właśnie ze względu na dużą zawartość tłuszczu. 1 łyżka = 10g = 30 kcal. Optymalna ilość spożywanego słonecznika to ok. 2-3 łyżki dziennie.
Słonecznik łuskany można z powodzeniem wykorzystywać do:
- wypieku domowego chleba;
- jako dodatek do wypieku bułeczek;
- ciast, ciasteczek, mas;
- mięs;
- jako pyszna przekąska np. w pracy - sprawdzone ;)
- musli, owsianki;
- sałatek;
- prażenia itp.
SKŁAD: Słonecznik bogaty jest w białko - ok. 25%, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy (E, B, A, D), aminokwasy, minerały tj. cynk, żelazo, potas, wapń.
MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI GLUTENU I ORZECHÓW.
Wartość odżywcza |
w 100g |
%RWS w 100g |
Wartość energetyczna |
Kj2682/647kcal |
32 |
Tłuszcz |
55 g |
79 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
6 g |
30 |
Węglowodany |
20 g |
8 |
w tym cukry |
4 g |
4 |
Białko |
19 g |
38 |
Sól |
0 g |
0 |
Przechowywanie: suche i chłodne miejsce. Takie warunki pozwalaja na przechowywanie słonecznika przez kilka miesięcy.
Kraj pochodzenia: BUŁGARIA
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.