Otręby pszenne "KŁOS-POL" - 500g (K11)
Opis
Otręby powstają z przemiału ziarna pszenicy. Wpływają na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego, powodują uczucie sytości i stanowią składnik zdrowej diety.
Idealnie nadaja się do:
- wypieku domowego pieczywa;
- płatków;
- musli;
- jogurtu;
- mleka;
- soków owocowych;
- bakali itp.
Ważna informacja: Optymalny poziom spożycia otrębów to 2-3 łyżki dziennie, które pokrywają 1/3 dziennego zapotrzebowania na błonnik. Nie należy stosować ich w nadmiarze w surowej formie, gdyż powodują one trudności w wchłanianiu przez organizm składników mineralnych.
SKŁAD: Otręby pszenne bogate są w witaminy (B1, B2, B6, E), kwas foliowy, sole mineralne ( wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, mangan, selen), aminokwasy, węglowodany oraz w błonnik.
Wartość odżywcza |
w 100g |
%RWS w 100g |
Wartość energetyczna |
1134kJ/273kcal |
14 |
Tłuszcz |
4,8 g |
7 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,9 g |
5 |
Węglowodany |
18,5 g |
7 |
w tym cukry |
6,5 g |
7 |
Białko |
19,2 g |
38 |
Sól |
0,02 g |
0 |
Błonnik |
39,5 g |
|
Nasze otręby są w pełni naturalne, bez żadnych dodatków, czy polepszaczy.
Natura, natura i jeszcze raz natura !!!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.