Mąka orkiszowa jasna typ 630 "KŁOS-POL" - 1kg (K29)
Opis
Mąka orkiszowa jest produktem stosunkowo rzadkim. Powstaje ona z przemiału pszenicy w odmianie orkisz, której uprawa nie jest zbyt wymagająca. Orkisz został wyparty przez uprawę pszenicy pospolitej.
Mąka ta wykorzystywana jest do:
- ciast naleśnikowych;
- ciast na pizzę;
- ciast, ciasteczek;
- chlebów, bułek;
- pierogów;
- kleików;
- zagęszczania sosów itp.
Kraj pochodzenia: POLSKA
SKŁAD: Mąka orkiszowa w swoim składzie zawiera wiele aminokwasów, witamin (tj. fosfor, wapń, magnez, potas, sód, żelazo), węglowodanów, błonnika, białka i gluten.
ZAWIERA GLUTEN.
Wartość odżywcza |
w 100g |
%RWS w 100g |
Wartość energetyczna |
1455kJ/344kcal |
17 |
Tłuszcz |
1,6 g |
2 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,3 g |
2 |
Węglowodany |
73 g |
28 |
w tym cukry |
1,6 g |
2 |
Białko |
12 g |
24 |
Sól |
<0,01 g |
0 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.