Mąka kukurydziana 1kg bez GMO (K337)
Opis
Zawiera bogate wartości odżywcze w postaci białka, witamin A, E i kilku z grupy B. Ponadto zawiera błonnik pokarmowy, który ułatwia procesy trawienia, oraz składniki mineralne typu: magnez, wapń, fosfor, kobalt, selen, potas
Potrawy i produkty z mąki kukurydzianej pomagają ograniczyć ryzyko zachorowania na choroby cywilizacyjne jakimi są cukrzyca, otyłość, nowotwory, choroby serca.
Mąka kukurydziana jest lekkostrawna i energetyczna. Idealnie nadaje się do przyrządzania posiłków śniadaniowych w postaci naleśników, omletów. Produkty wykonane na bazie mąki kukurydzianej dostarczają energii na cały kilkugodzinny poranek.
Mąka kukurydziana jest wspaniałą alternatywą dla mąki pszennej, która jest najbardziej popularna w Polsce obok mąki żytniej. Wykorzystać ją można do biszkoptów, chleba, makaronów, pieczywa kukurydzianego, wszelkiego rodzaju klusek. Doskonale nadaje się do zagęszczania zup i sosów. Jest nawet lepsza, niż mąka pszenna.
Mąkę kukurydzianą na szeroką skalę wykorzystuje się także w cukiernictwie. Używa jej się do pieczenia ciast, ciasteczek, babeczek i placków. Mąka kukurydziana nadaje wypiekom ładny, złocisty kolor, lekkość i delikatność. W związku z tym, że mąka ta bogata jest w szereg wartości odżywczych, doskonale smakuje, nadaje ładny wygląd, więc nadaje się do przyrządzania wielu potraw. Bardzo popularne staje się nawet panierowanie w niej mięs i ryb.
Mąka kukurydziana jest mąką bezglutenową, natomiast każde nasze opakowanie zawiera informację o śladowych ilościach glutenu (w naszym młynie przemiela się min. pszenicę)
Kraj pochodzenia: Serbia
Wartość odżywcza |
w 100g |
%RWS w 100g |
Wartość energetyczna |
1410Kj/337kcal |
17 |
Tłuszcz |
3 g |
4 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,38 g |
2 |
Węglowodany |
78 g |
30 |
w tym cukry |
2,2 g |
2 |
Białko |
5,9 g |
12 |
Sól |
<0,01 g |
0 |
Błonnik |
7,5 g |
|
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.