Komosa ryżowa - Quinoa 250g (K257)
Opis
Komosa ryżowa – nazywana złotem Inków, to wyjątkowa roślina, która należy do tej samej rodziny co buraki czy szpinak. Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie jest uprawiana od 3-5 tysięcy lat. W Polsce jej popularność jest niewielka. Niezwykłe właściwości komosy sprawiają, że jest doskonałym produktem, może być znakomitym elementem diety.
Kraj pochodzenia: INDIE
Idealnie nadaje się do:
- jako zamiennik kaszy, ryżu czy ziemniaków,
- zup,
- sałatek,
- kotletów,
- risotto,
- zapiekanek,
- deserów
Sposób przygotowania:
Ziarna przed gotowaniem należy wcześniej dobrze wypłukać. 1 szkl. wsypać do gotującej się wody (500ml) i gotować na małym ogniu ok. 10-15 min.
DZIAŁANIE: ZOSTALIŚMY ZMUSZENI DO USUNIĘCIA OPISU DZIAŁANIA.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.