Kasza kuskus bez GMO 500g (K347)
Opis
Kasza kuskus - jest granulatem produkowanym z kaszy manny, pszenicy durum, wody i dodatków pochodzącym z krajów arabskich. Wcześniej była produktem ubocznym przy mieleniu pszenicy.
Nie ma charakterystycznego smaku i zapachu. Granulat ma soczystą, żółtą barwę. Kuskus należy do kasz zaparzanych, nie wymaga gotowania.
Wystarczy zalać ją gorącą wodą, wywarem, rosołem, bulionem, aby po kilku minutach otrzymać sypką i drobną kaszkę. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu.
Zastosowanie
Kasza kuskus stanowi jeden z głównych składników kuchni orientalnej oraz afrykańskiej. Podawana jest z mięsem (głównie z baraniną), rybami lub warzywami. Spożywa się ją w sałatkach, zapiekankach, sosach, zupach i gulaszach. Wykorzystywana jest także jako nadzienie do mięsa drobiowego. Coraz częściej zastępuje w kuchni ryż i kaszę. Podawana może być do deserów z dodatkiem cukru, miodu, orzechów i suszonych owoców.
Wartość odżywcza |
w 100g |
%RWS w 100g |
Wartość energetyczna |
1574Kj/376kcal |
19 |
Tłuszcz |
0,64 g |
1 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,12 g |
1 |
Węglowodany |
77,43 g |
30 |
w tym cukry |
0 g |
0 |
Białko |
12,76 g |
26 |
Sól |
<0,025 g |
2 |
Błonnik |
5 g |
|
Produkt zawiera gluten.
Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych organizmów.
Kraj pochodzenia: Włochy
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.