Promocje
Słonecznik w łupinie 5 kg (1298)
Słonecznik w łupinie 5 kg (1298)

20,00 zł

Cena regularna: 27,00 zł

Najniższa cena: 27,00 zł
szt.
Płatki ziemniaczane clean label 500G (K1199)
Płatki ziemniaczane clean label 500G (K1199)

9,80 zł

Cena regularna: 13,50 zł

Najniższa cena: 13,50 zł
szt.
Mieszanka warzyw GRYS 500g (K1195)
Mieszanka warzyw GRYS 500g (K1195)

11,90 zł

Cena regularna: 15,00 zł

Najniższa cena: 15,00 zł
szt.
Kardamon cały 20g (K102)
Kardamon cały 20g (K102)

5,60 zł

Cena regularna: 7,00 zł

Najniższa cena: 7,00 zł
szt.
Produkt dnia
Dzisiaj polecamy szczególnie:
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost

Kasza jęczmienna pęczak/pęcak - 1 kg (K18)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 5,00 zł 5.00
  Cena za 1 kg = 5,00 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Kasza ta jest całym, obłuskanym i wypolerowanym ziarnem jęczmienia i należy do kasz o dużych, grubych krupach. Jest ona półproduktem z którego wyrabia się kaszę jęczmienną łamaną i perłową. Posiada bardzo przyjemny zapach zbożowy, jest jasnoszara z odcieniami zielonkawymi lub żółtawymi. Spośród wszystkich kasz jęczmiennych posiada najwięcej wartości odżywczych.

Pęczak jest:

- pożywny;

- zdrowy;

- energetyczny;

- wysokokaloryczny;

- łatwy w przyrządzaniu.

 

SKŁAD: Pęczak zawiera dużą zawartość białka, węglowodanów, które dostarczają energii, witaminy (B1, B2, PP), sole mineralne( wapń, potas, żelazo), skrobię, błonnik.

ZAWIERA GLUTEN.

 

Wartość odżywcza

w 100g

%RWS w 100g

Wartość energetyczna

1398kJ/334kcal

17

Tłuszcz

2,0 g

3

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,35 g

2

Węglowodany

74,9 g

29

w tym cukry

0,5 g

1

Białko

8,4 g

17

Sól

0,01 g

0

Błonnik

5,4 g

 

ZASTOSOWANIE: Kasza ta stosowana jest zarówno do dań mięsnych jak i wegetariańskich. Polecana do gulaszu, zup, zapiekanek, gołąbków oraz do zagęszczania sosów. Świetnie smakuje ze skwarkami z boczku. Z pęczaku wychodzi również pyszne PĘCZOTTO z grzybami.

  1. Odpowiednio przygotowany pęczak stosowany jest jako przynęta w połowie ryb !!!

PRZYGOTOWANIE: Proporcje: 1 szkl. pęczaku - 2 szkl. wody. Pęczak wypłukać, następnie zalać wodą (moczyć ok 5 godz., pozwoli to na wchłonięcie wody i szybsze ugotowanie pęczaku). Zagotować wodę z solą, dodać pęczak i gotować na średnim ogniu ok. 25min. Wrzucenie pęczaku do wrzątku spowoduje, że białko szybciej się zetnie, pęczak będzie smaczniejszy, bardziej sypki. Ps. dla smaku można dodać łyżkę masła do gotowania.

 

PRZECHOWYWANIE: Ciemne, suche i przewiewne miejsce.

PRODUKT POLSKI

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl