Jagody goji 100g (K64)
Opis
Jagody goji to nazwa handlowa owoców kolowcu chińskiego (Lycium chinense) oraz kolowcu pospolitego (Lycium barbarum). Pochodzi z Tybetu, Himalajów i Mongolii. Owoce są na pierwszym miejscu listy, wybranej z pośród 8 tysięcy różnej żywności ziołowej, należącej do systemu Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Najbogatsze w składniki odżywcze owoce na świecie (po zasuszeniu przypominają rodzynki), kryją w sobie ogromne bogactwo składników odżywczych.
SKŁAD:
Owoce posiadają w swoim składzie witaminy: A, B1, B2, C, E
Składniki mineralne: magnez, cynk, żelazo, miedź, nikiel, chrom, magnez, wapń, kobalt, selen i fosfor.
Jagody goji to najbogatsze źródło beta karotenu (zawiera go więcej niż marchewka). Znajdują się niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Zawiera beta-sisterol, polisacharydy. Owoce posiadają 50 razy więcej witaminy C niż pomarańcza.
Idealnie nadaje się do:
-jogurtów,
-musli,
-deserów,
-różnych wypieków (zastępuje rodzynki)
ZASTOSOWANIE:
Zaleca się, aby dorośli spożywali ok. 70szt. dziennie, a dzieci o połowę mniej.
Kraj pochodzenia: Chiny
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.