Inulina 250g (K659)
Opis
• stosowana w kuchni
• doskonały zagęstnik
• dodatek do wypieków
INULINA
wspomaga rozwój korzystnej mikroflory jelit
wspiera układ odpornościowy
redukuje poziom cholesterolu i trójglicerydów
poprawia wchłanianie minerałów
zmniejsza glikemię po posiłku
reguluje pracę jelit i przeciwdziała ich chorobom
wspomaga redukcję masy ciała
Inulina jest stosowana w kuchni. Sprawdza się jako zagęstnik do zup i sosów. Podczas gotowania przyjmuje postać galaretki. Można ją wykorzystać tam gdzie potrzebna jest żelatyna, skrobia lub mąka. Inulina jest delikatnie słodka dlatego znajduje zastosowanie w wypiekach, naleśnikach i pieczywie.
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych produktów.
Kraj pochodzenia: Belgia
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.