Błonnik kakaowy 500g (K51)
Opis
Błonnik kakaowy micro jest to produkt otrzymywany z wyselekcjonowanych części ziarna kakaowego, poprzez wielofazowe oczyszczanie, rozdrabnianie i mikronizację produktu w celu uzyskania jak najwyższej zawartości błonnika pokarmowego. Produkowany metodą mikronizacji.
Błonnik kakaowy, to idealny naturalny dodatek do deserów, jogurtów czy ciast. W wielu kuchniach zastępuje kakao.
Idealnie nadaje się do:
- ciast,
- jogurtów,
- deserów,
- koktajli, shake’ów,
- lodów,
- produktów mlecznych
SKŁADNIKI ODŻYWCZE:
Wartość energetyczna w 100g - 269 kcal
Zawartość tłuszczu całkowitego w 100g - 6,0
(w tym tłuszcze nasycone) - 1,7
Zawartość węglowodanów przyswajalnych w 100g - 0,7
(w tym cukier) - < 0,2
Zawartość błonnika ogółem w 100g - 72,0
(w tym nierozpuszczalnego) - 61,0
(w tym rozpuszczalnego) - 11,0
Zawartość białka w 100g - 17,0
Sól w 100g - < 0,1
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.