Babka płesznik 500g (K53)
Opis
BABKA PŁESZNIK
Najlepsze źródło błonnika
Gatunek rośliny z rodziny babkowatych. Pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego. W Polsce jest rośliną rzadko uprawianą.
Nasiona babki płesznik posiadają jasnobrązową barwę.
Kraj pochodzenia: POLSKA
Najwięcej w nasionach znajduje się substancji śluzowych, które pod wpływem wody zwiększają swoją objętość i zapewniają uczucie sytości na dłużej. Jest również idealnym składnikiem, który wiąże ciasto/produkty.
Idealnie nadaje się do:
- wypieku domowego chleba
- jogurtów
- sałatek
- jajecznicy
- kefiru
- bigosu
- leczo
- zup
- deserów
- musli itp.
Zalecana dzienna dawka to od 8g do 16g, podawana w trzech porcjach w ciągu dnia. Każdą porcję należy obficie popić wodą lub innym płynem.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.