Alpinia Galgant lekarska mielona 50g (K1146)
Opis
Właściwości galgantu:
- wspomaga układ krążenia, usuwa bóle serca
- zapobiega zawałom i udarom
- wzmacnia serce
- pomaga przy migrenach, bólach głowy
- przy gorączce
- przy bólach pleców, bólach reumatycznych
- poprawia trawienie
- likwiduje skurcze żołądka
- pomocny w dolegliwościach miesiączkowych
- likwiduje nudności w chorobie lokomocyjnej
- wzmacnia w stanie wyczerpania
- poprawia nastrój
- powstrzymuje rozwój opryszczki
- działanie przeciwzapalne
Alpinia lekarska jest rośliną z rodziny imbirowatych wywodzącą się z południowo-wschodniej Azji. Posiada kształt bardzo przypominający imbir jednak różni się pod względem smaku. Jego bardziej aromatyczny zapach oraz słodkawo-pieprzowa nuta, znakomicie sprawdza się jako dodatek do potraw rybnych, z owoców morza, pikantnych sosów, zup, duszonych warzyw i curry. Świetnie komponuje się z czosnkiem, chili i cytryną oraz koprem.
|
|
Stosowanie | 1-3 szczypty mielonengo galgantu dodawać do potraw np. mięsnych, warzywnych. Można go także dodawać do marynat, dyni, sałatek owocowych, kompotów, marmolad, w których w stężeniu 3-7% działa konserwująco. |
Skład towaru | 100% alpinia galgant. |
Kraj pochodzenia | Chiny |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.