Agar naturalna substancja żelujaca do żywności 100g (K660)
Opis
Agar to naturalna substancja żelująca do żywności. Jest naturalnym polisacharydem wyekstrahowanym z różnych rodzajów czerwonych wodorostów (Rhodophyceae), głównie Gelidium i Gracilaria.
Składniki:
Agar agar.
Wartość odżywcza produktu |
W 100g |
Wartość energetyczna |
720kJ / 172kcal |
Tłuszcz |
<0,1g |
Węglowodany |
0,4g |
Błonnik |
86g |
Białko |
<0,1g |
Sól |
<0,01g |
Sposób użycia:
Odmierzony agar wsypać do spodka lub szklanki z niewielką ilością zimnej wody (najlepiej poniżej 20°C. Moczyć 10-15 minut. Zawartość wlać do przyrządzanej potrawy w momencie, kiedy zaczyna ona wrzeć. Mieszać często. Proszek powinien się rozpuścić całkowicie po maksymalnie 5 minutach.
Przechowywanie:
Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja o alergenach:
W zakładzie pakowana są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelakich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców. Kraj Pochodzenia Chiny
Certyfikat BIO | NIE |
Kraj producenta | |
Kraj pochodzenia składników | |
Bez glutenu | NIE |
Wegetariańskie | TAK |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.