Pestki dyni polskie 25kg
Opis
Pestki dyni w smaku są bardzo dobre i zdrowe. Polecana jest nie tylko osobom dorosłym ale i dzieciom. Zawierają dużo tłuszczu, więc nie należy spożywać jej w nadmiarze. Idealna "dawka" dziennej porcji powinna kształtować się w granicach 2-3 łyżek.
Pestki dyni można wykorzystać do:
- jogurtu;
- musli;
- owsianki;
- dań mięsnych i bezmięsnych;
- sałatek;
- prażenia;
- przygotowania domowych receptur;
- lub jako przekąska itp.
SKŁAD: Pestki dyni to bogate źródło witamin: z gr B ( B1, B2, B3), A, E, nienasyconych kwasów tłuszczowych, aminokwasów oraz minerałów tj. wapń, żelazo, fosfor, cynk, potas, sód, miedź, mangan.
Kraj pochodzenia: Polska
MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI GLUTENU I ORZECHÓW.
Wartość odżywcza |
w 100g |
%RWS w 100g |
Wartość energetyczna |
2327kJ/556kcal |
28 |
Tłuszcz |
45,8 g |
65 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
8,48 g |
42 |
Węglowodany |
18 g |
7 |
w tym cukry |
1,1 g |
1 |
Białko |
24,5 g |
49 |
Sól |
0,045 g |
1 |
Błonnik |
5,3g |
|
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.