Płatki dębowe FR średnio opiekane 1kg (K286)
Opis
Jedną z cech charakterystycznych dobrego wina jest wysoka zawartość garbników. To organiczne związki chemiczne, które sprawiają, że napój jest cierpki, ale również zdrowszy i smaczniejszy. Garbniki nadają smakowi głębi i poprawiają kolor wina. Jeśli chcesz, by produkowany przez Ciebie napój zawierał więcej tych cudownych związków, dodaj do nastawu płatki dębowe francuskie średnio opiekane. Wiórki z dębu francuskiego możesz dorzucić również do pojemnika, w którym przechowujesz trunek po fermentacji. Poza zwiększeniem ilości garbników, płatki wzbogacają aromat napoju. Z wszystkich zalet wiórek dębowych możesz skorzystać również tworząc nalewkę, piwo czy wódkę.
Instrukcja:
Płatki dębowe dodajemy w ilości 2g do 4g na 1L wina w procesie fermentacji lub do gotowego wina w celu jego „postarzenia” (nadania charakteru) na okres 3-6 tygodni. Płatki dębowe można również używać do miodów pitnych, nalewek, wódek (tworząc własne wódki dębowe)
Kraj pochodzenia: Francja
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.