Maltitol 20-60 MESH E965 500g (K1325
Opis
Maltitol (C12H24O11) to biały proszek o słodkim smaku.
Należy do organicznych związków chemicznych z grupy polioli (alkohole cukrowe). W przemyśle oznaczony jako E965i (proszek) lub W965ii (syrop maltitolowy).
Zalety maltitolu
- maltitol smakuje jak cukier, charakteryzuje się 90% jego słodkości,
- pod wpływem temperatury nie zmienia swoich właściwości (nie brązowieje, nie traci na słodyczy),
- doskonały zamiennik cukru podczas gotowania, pieczenia,
- nadaje kremową, śmietankową konsystencję,
- posiada o połowę mniej kalorii niż cukier,
- maltitol ma pochodzenie naturalne.
Zastosowanie maltitolu w piekarnictwie oraz cukiernictwie
- można go użyć do produkcji ciastek i czekolady (ze względu na termostabilność w wysokich temperaturach i niską higroskopijność ma zastosowanie w wypiekach). w produktach nabiałowych
- lodach, jogurtach. substytut tłuszczu
- maltitol nadaje kremowej konsystencję żywności. w przemyśle farmaceutycznym Przechowywać w chłodnym, suchym i wolnym od zapachu miejscu.
Masa netto: 500g
Kraj pochodzenia: CHINY
Może zawierać gluten
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.