Mąka z płaskurki razowa 100% 1kg (K219)
Opis
Mąka z płaskurki razowa typ 1850
Płaskurka jest odmianą pszenicy, do której jako pierwsi przekonali się mieszkańcy starożytnej Mezopotamii. Badania polskich historyków dowodzą, że to właśnie uprawa płaskurki zapoczątkowała rozwój rolnictwa na terenie dzisiejszej Polski.
Ziarna płaskurki charakteryzują się wysoką zawartością składników mineralnych takich jak magnez, fosfor i wapń oraz witaminy A, E, B. Ich nieocenioną zaletą jest również duża ilość przeciwutleniaczy i błonnika pokarmowego, którego składnikiem są miedzy innymi beta glukany, uważane za naturalny preparat wzmacniający odporność.
Przeznaczeniem mąki jest wypiek wszelkiego rodzaju ciast, chlebów, naleśników, które nabierają z nią ponadczasowego smaku. Dzięki niej możemy cieszyć się doskonałymi potrawami, nie martwiąc się o zdrowe trawienie i niedobory ważnych składników odżywczych.
Zdrowie, piękno, witalność i młodość to najlepsze, co możemy podarować sobie i naszym bliskim.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 g):
Wartość energetyczna: 1500 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 74 g
w tym cukier: 2 g
Błonnik: 8,9 g
Białko: 10,6 g
Sól : 0,0004 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).
Kraj pochodzenia: POLSKA
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.