Mąka pszenna typ 1850 "KŁOS-POL" - 5kg (K176)
Opis
Mąka pszenna wytwarzana jest podczas przemiału pszenicy. Najczęściej w naszych domach goszczą takie typy mąki pszennej jak: typ 500, typ 750, które posiadają jasny, kremowy lub szary kolor ( im niższy typ mąki tym jest ona jaśniejsza, związane jest to z wyciągiem mąki z bielma).
Natomiast mąka pszenna typ 1850 to przemielone całe ziarno pszenicy (czyli mąka wraz z otrębami). Mąka ta zawiera w swoim składzie gluten, który wpływa na dobre wyrastanie ciasta i jego elastyczność. Nasza mąka jest w pełni naturalna bez żadnych dodatków i polepszaczy.
Idealna do:
- wypiekania chlebów pszennych i mieszanych;
- wypiekania własnych, domowych bułeczek;
- makaronów razowych.
Kraj pochodzenia: POLSKA
SKŁAD: Mąka pszenna jest bogata w aminokwasy, składniki mineralne (tj. potas, wapń, fosfor, magnez, cynk, miedż, mangan), witaminy ( E, B1, B2, niacyna, kwas foliowy), białko, gluten, węglowodany oraz błonnik.
ZAWIERA GLUTEN.
Wartość odżywcza |
w 100g |
%RWS w 100g |
Wartość energetyczna |
1294kJ/309kcal |
16 |
Tłuszcz |
2,3 g |
3 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,47 g |
2 |
Węglowodany |
70 g |
23 |
w tym cukry |
0,5 g |
1 |
Białko |
11,9 g |
16 |
Sól |
<0,01 g |
0 |
Błonnik |
10,8 g |
|
Ps. Mąka ta idealnie nadaje się na wypieki ciemnego, treściwego chleba pszennego jak i mieszanego (np. z dodatkiem mąki żytniej w ilości do 15%)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.